Conditii de inchiriere si clauze speciale

 1. Chiriasul trebuie sa posede permis de conducere valabil categoriei obliectului inchiriat pe intreaga perioada de inchiriere si cu o vechime de 1 an.Se poate inchiria masini celor cu permis de conducere cu o vechime mai mica de 1 an dar cu perceperea unei garantii duble, garantie ce se retine daca masina se va avaria din vina chiriasului. Varsta minima obligatorie este de 18 ani.
 2. Chiriasul își asumă întreaga responsabilitate pentru orice accident provocat de conducerea imprudentă a autoturismului, precum și de conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau în stare de ebrietate, prin acest contract acceptând să plătească pagubele evaluate de către societatea noastră de asigurări.
 3. În caz de accident, chiriasul este obligat sa anunțe imediat producerea acestuia atat organelor de politie, cât si proprietarului, și va permite efectuarea investigatiilor necesare.
 4. Atat in cazul unui accident rutier, cât și a furtului autoturismului sau din autoturism, clientul va fi obligat să obțină de la organele abilitate urmatoarele documente:
 • Procesul-verbal de tamponare sau furt, dupa caz;
 • Anexa 2 pentru polita CASCO;
 • Autorizatia de reparatie.
 1. Chiriasul își asumă întreaga răspundere pentru orice încălcare a regulamentului rutier în vigoare. De asemenea este obligat sa plăteasca toate amenzile primite in decursul perioadei pe care a închiriat autoturismul.
 2. În caz de accident sau avarii produse din vina clientului se va plati suma de  300 EURO despăgubire pentru perioada de reparatie și acoperirea francizei Poliței CASCO.
 3. Chiriasul are obligatia de a plati o garantie de 100-500 Euro in functie de categoria de autoturism solicitată pentru închiriere.
 4. În cazul în care se solicită acordul pentru părăsirea țării ,dar numai in țările membre UE, tariful crește cu 20% pe zi iar garanția va fi de 500 Euro.
 5. Chiriasului nu îi este permis să iasă din tară cu autoturismul decât dacă are acordul scris al proprietarului !!!
 6. Perioada minima de inchiriere este de 3 zile.Pentru perioade mai lungi de inchiriere ce depasesc 10 zile, in extrasezon se aplica reduceri.
 7. Est Auto isi rezerva dreptul de a selecta clientii si de a-i refuza pe cei care au mai produs daune sau prejudicii firmei!

INTERDICȚII:

 • Participarea la curse de masini sau în teste pentru verificarea performantelor autoturismului;
 • Transportul materialelor sau substantelor interzise, precum si transportul oricaror marfuri fără actele necesare;
 • Utilizarea autoturismului sub influența alcoolului, drogurilor sau oricaror substante care ii poate afecta viteza de reactie sau starea de constienta;
 • Tractarea altor autoturisme sau remorci fără acordul scris al proprietarului;
 • Lăsarea autoturismului cu geamurile deschise si/sau cu cheile in contact nesupravegheate.
 • Efectuarea vreunei reparatii asupra autoturismului, acesta nu poate fi reparat decat intr-un service autorizat si desemnat de proprietar;
 • Să vândă, să inchirieze sau să garanteze cu autoturismul care face obiectul acestui contract.

Chiriasului ii este interzis sa intervina in vreun fel asupra elementelor de caroserie sau pieselor autoturismului inchiriat.Furtul sau inlocuirea pieselor de schimb va fi sesizat organelor de politie.Toate autoturismele sunt monitorizate prin GPS și avem montate soluții inteligente pentru descoperirea fraudelor.

 • In situatia in care autoturismul se defecteaza din vina acestuia va fi obligat sa suporte integral costurile reparatiilor si daunele produse prin nefolosirea bunului.

 

Incalcarea oricarei din conditiile de folosire va atrage automat responsabilitatea financiara a clientului fata de proprietar, retinerea garantiei plus plata tuturor daunelor cauzate.

Chiriasul la expirarea acestui contract, va restitui proprietarului bunul inchiriat, împreună cu toate accesoriile acestuia, cu plinul făcut și autoturismul curat. În situația în care chiriașul nu prelungește contractul de închiriere și se află în întârziere mai mare de 24 de ore este de acord ca autoturismul să fie preluat de angajații firmei cu cheia de rezervă urmând a se pierde garanția și a suporta pagubele create de recuperarea bunului.

Dacă se va constata de către organele abilitate conducerea autoturismului închiriat de la noi  sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor se va opri garanția si în caz de accident reparatia va fi suportata de chirias integral + 1000 euro daune materiale produse prin neutilizarea autoturismului pe perioada reparației.

 

În autoturism FUMATUL ESTE STRICT INTERZIS . Nerespectarea acestei reguli va duce la pierderea garantiei .

Distrugerea tapiteriei, arderea cu tigara, patarea acesteia se va imputa chiriasului.

Fisurarea oricarui element vitrat va conduce la pierderea garantiei.

 

LIVRAREA SI PRELUAREA BUNULUI

 1. Autoturismul va fi livrat respectiv preluat de la sediul firmei.Se va inchiria autoturismul rezervat sau un autoturism similar din clasa similara sau superioara.
 2. Autoturismul va fi închiriat în bune conditii, fara defecțiuni cu rezervorul plin.
 3. Predarea se va face in maxim 2 ore de la lansarea comenzii, timp necesar pentru spalarea si realizarea plinului rezervorului de combustibil.
 4. Orice intarziere la returnarea autoturismului inchiriat se comunica cu cel putin 24 ore inainte. Prima ora de intarziere este gratuita dupa care se va taxa o zi de inchiriere/zi de intarziere.

REZILIEREA CONTRACTULUI

 1. In cazul nerespectarii conditiilor acestui contract, partile au convenit ca acesta sa se desfiinteze de plin drept, fara somatie si fara interventia instantei de judecata, contractul avand forta juridica de titlu executoriu. Prezenta clauza are valoare de pact comisoriu de ultimul grad.

DISPOZITII FINALE

Orice litigiu decurgand din sau in legatura cu acest contract, inclusiv validitatea, executarea ori desfiintarea lui se va solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care partile nu se inteleg litigiul se va solutiona de instanta competenta din judetul Galati.

pdf